Digitale identiteit, Website, Coderen

Ontwerp voor Brouwerij Kwartje.

Voor school moesten wij een digitale identiteit en website ontwerpen en realiseren voor deze Haagse bierbrouwers.

BKD1

Stap 1

Debriefing.

Bij deze opdracht kreeg ik de doelgroepanalyse bij de briefing. Dit betekent dat ik geen onderzoek meer hoefde te doen naar de gebruikers en hun behoeftes. Ik heb een persona gekregen waarvoor ik deze opdracht heb ontworpen.

Stap 2

Wireframes schetsen.

Om een website zowel visueel als functioneel goed op te bouwen. Begin ik met het maken van schetsen. Tijdens dit proces wordt je niet afgeleid door stijling en kun je dus volledig richten op de flow van je pagina’s. Deze schetsen maak ik op papier zodat ik sneller resultaat zie en kan oordelen of het gemaakte ontwerp werkt of niet.

schetsen2

Stap 3

Functioneel ontwerp.

Tijdens deze stap ben ik de wireframes gaan vertalen naar een functioneel ontwerp. Dit wil zeggen dat er nog steeds geen stijling op de schermen staat en alleen de bruikbaarheid getest wordt. Na deze stap wordt de stijl ontworpen. En deze geprojecteerd op de functionele ontwerpen.

Stap 4

Styleguide opstellen.

Een styleguide is een gids waar de stijlregels van een merk of bedrijf gedefineerd staat. Voor Brouwerij Kwartje heb ik deze mogen opstellen. Blader de styleguide gerust door!

Stap 5

Definitief ontwerp.

Nu we zowel het functionele ontwerp als de styleguide hebben kan ik beginnen aan het definieve ontwerp. Hier ontwerp ik zowel de desktop als de mobiele variant waarna bij een akkoord, een definitief ontwerp opgeleverd kan worden. Deze fase lever ik een link op waar het ontwerp bekeken kan worden.

Stap 6

Realisatie.

Na het definitieve ontwerp realiseer ik de website met code. Bij dit project gebruik ik geen CMS systeem maar schrijf ik alle HTML en CSS code met de hand.

Na meerdere pogingen contact te leggen met Brouwerij Kwartje met de vraag op hun domein te mogen publiceren. Heb ik het domein brouwerijkwartje.nl gekocht en heb ik de website hierop gerealiseerd. Helaas heb ik dit domein gedwongen op non-actief moeten zetten.

Het resultaat is te bekijken via de knop hieronder.

Andere mooie projecten.

Correct Design 1

Logo, Digitale identiteit, Website

Correct Rotterdam.

Correct Design 3
Correct Design 2
Somona Design 1

Logo, Digitale identiteit, App, Website

Somona Buurtapp.

Somona Design 3
Somona Design 2
Happy Italy Design 1

Digitale identiteit, App

Happy Italy member app.

Happy Italy Design 3
Happy Italy Design 2

Samen iets moois maken.